Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 23 april 2017

MÅN.- SÖN. 17 - 23 april

En vecka som senare skulle visa sig bli intensiv, inleddes med en skön ledig måndag = annandag påsk. Snön låg kvar på sina ställen efter söndagseftermiddagen/kvällens snöfall, när vi gemensamt tog en promenix (inkl. några närsöksövningar) i Råhult. Vid hemkomsten blev det gofika med säsongens första rabarberkaka.

I mitten av veckan startade äntligen agilitykursen som jag faktiskt hade längtat till. Hoppas ju på och är så nyfiken om detta kan vara nåt för Semla. Rätt många deltagare – 10 st – men Semla är ju cool och låter sig inte påverkas nämnvärt av de andra. Startade med teori och fick lite info. om hoppteknik och belöningar och sen gick vi ut och körde praktiska övningar på just hopphinder och tunnel. 
Övningarna bestod av några stationer med bl.a. hinder och tunnel. – 3 hinder på rad/– hopp, tunnel, hopp Sammanfattningsvis gick det inte att ta miste på att Semla tyckte det var jättekul - sicken tjej. Hade mina funderingar i bilen hem - kanske är det just agility som är hennes grej, för hon tyckte uppenbarligen det var lika kul som jag själv och var sååå duktig.

På torsdagen åkte Tommy till Hemsedal och jag tog med dogsen till Angereds bk för en stunds träning. Det pågick nåt instruktörsmöte i klubbhuset, vilket kändes rätt bra, då det kan kännas lite läskigt att vistas där på kvällen helt ensam. Även om Rejs gick ganska bra, så har han fortfarande en bit kvar till sitt "rätta gamla" jag. Vi körde bl.a. fotgående, ingångar och några inkallningar. Semla fick köra lite blandade övningar- bl.a. körde vi hopp o det från alla möjliga vinklar - Semla älskar att hoppa.

På fredagen tog jag ledigt från jobbet och vad kan då vara härligare än att tillbringa ett par timmar (inte kravlöst, men helt utan träning) i skogen med sina fyrfota vänner. Kvällsrunda på favoritstället Jonsereds Herrgård/Trädgårdar

På lördagen träffades Karin och jag för en stunds hundträning och för ovanlighetens skull blev det spårträning. La en sträcka mellan 400 – 500 m. enl. Runnkeeper 460 meter, med en 90 graders vinkel. Liggtiden för Rejs del blev ca 1 timme, medan för Semla (fick gå samma som Rejs) blev det drygt 2 timmar. Rejs arbetade grymt bra i spåret, vilket jag a l d r i g hade trott, efter minst ett år (tror jag) sen sist. Extra svårt var det (eller borde vara) pga det blåste riktigt rejält. Rejs fick 5 snusdosor med färskfoder som ”apporter”. Semla därimot gick inte fullt lika bra som vanligt, inte för att hon var ofokuserad, vet inte riktigt varför – kanske liggtiden, eller den kraftiga vinden !? Problemet var i början - tror det blåste mest där - men hon tog sig allt eftersom och spårade duktigt som vanligt andra hälften av spåret. Semla fick 4 små snusdosor (hälften så liten som en vanlig) som apporter oclså med färskfoder. Kände mig riktigt glad och nöjd med bägge hundarna, men särskilt med Rejs som överraskade mig med att vara så duktig.

Ibland – vissa dagar – blir jag så trött på de gamla invanda promenadrundorna och idag – söndag – var just en sån dag. Hade flera alternativ i huvudet när jag satte mig i bilen och under färden bestämde jag mig för Härskogen, som skulle visa sig inte vara den mest ”brighta” idéen.
Vad som började med en lugn och behaglig tur, blev efter en stund lite stökigare i samband med vårt första hundmöte. Men det löste sig tackvare att vi vek in på en sidostig, i förhållande till den utmärkta stigen där vi gick och mötet kom.
Sen blev jag kissenödig !!! och medan jag satt där o kissade, uppstod ett jäkla liv ca 100m bakom ryggen på oss (lät som hundslagsmål) – Rejs o Semla fick låååånga halsar och stela kroppar – jag lyckades avleda dom med varsin boll – phu ! När tumultet bakom ryggen hade lagt sig fortsatte vi, för att efter ca en halvtimme vända och gå tillbaka mot bilen.

Under färden tillbaka fick vi ett flertal hundmöten, som gick riktigt bra efter att jag kom på att jag ju fått tips om att ge honom en ”uppgift” – sagt och gjort – jag la honom ner och lät honom fokusera på bollen. Ska väl kanske tillägga att vi vid varje möte avvek från stigen och höll oss på ca 10 meter. När vi kom tillbaka till bilen körde Rejs o jag ett kort litet lydnadspass (fotgående o ingångar) på grusplanen strax intill där jag ställt bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar