Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 5 februari 2017

MÅN.- SÖN. 30 jan. - 5 feb.

Började veckan med att ta ledigt på måndagen pga Rejs sårskada. Ville ha lite koll på honom, ville se hur han skulle agera, om han skulle slicka frenetiskt eller ej, OM han skulle behöva ha tratt eller ej ! En sämre dag kunde man ju vara ledig på, som utnyttjades till en härlig dag på golfbanan. Började med promenad som blev abrupt avbruten (efter ca 1/2tim.) pga att vi hörde läskiga grova/mörka hundvrål eller snarare kanske en brölande/skällande råbock (var dock lite tveksam, för det lät inte riktigt som det brukar när det gäller rådjursskall) på andra sidan en kulle, avslutade istället med en stunds träning i skogen bakom bilen.
När jag avrundade dagen och planerade inför nästa dag (tis) hade jag fattat beslutet att testa att lämna Rejs UTAN tratt och var därför lite nervös inför vad jag skulle få se vid hemkomsten vid lunch – men det såg bra ut, även om han hade slickat lite.

Veckan fortsatte och lunchpromenaderna gick i varierande miljöer, bl.a. besökte vi klubben där inget längre är sig likt. Min gamla ridklubb där jag började min häst/ridkarriär i slutet av 60-talet, är helt jämnad med marken och ska tydligen bli bostäder nån gång i framtiden, som jag nog redan skrivit i ett tidigare inlägg. Men glädjande är dock att ridklubben växer och ska expandera.

På torsdagens lunchrast körde vi ett litet jaktapp.pass tänkte jag filma en snutt och just när jag var på väg tillbaka efter att 2:a markeringen var kastad (1:a låg ca 30m bakom Rejs) kommer det nån (en mamma m. barn o hund) borta på stigen och DÄR kunde man lätt tro att allt gick åt fanders, men efter lite fepplande med visselpipan o inkalln.signal, så vände han på en femöring och kom tillbaka. Därefter fortsatte vi träningen – märkväl – undertiden trion (tjej, barn o hund) stannade en bit bort medan barnet lekte (gungställning) Extra bonus var när tjejen med hunden (BC) senare sa att hon (OCKSÅ) tyckte Rejs var riktigt duktig som vände.

På fredagen tog jag åter ledigt, mest för att jag ville vaka lite extra över Rejs och hans slickande – inte för att han inte ”sköter sig”, för det gör han – utan mest för att det inte ska bli nåt bakslag, nu när det läker så bra. Tog en tur på golfbanan, där det mest blev koppel på (även för den lille röde) för det var väldans vad det vädrades o spårades ... mkt vilt i omgivningarna idag.

Helgen inleddes med hundträning tillsammans med Karin o Samba, som omväxlings skull blev det jaktträning (Landvetter). För Rejs del blev det en kombination av stadga, markeringar och ett par linjetag. Semla fick söka efter några tennisbollar + en mellandummy. Konstaterade att hon var helt ointresserad av dummyn (som hon hittade o gick över flera gånger), medan hon letade ivrigt och hittade alla (4) bollarna.

Helgen avslutades med en slapp söndag. Hundpromenaden gick ca 1tim. längst en grusväg, kände mig lite ”tråkig”, men hundarna som mest sprang i skogen längst vägen, tyckte : "äh, de kwittar la" och jag själv fick iaf lite miljöbyte.

Sökträningen kommer ligga nere i februari månad för Rejs och min del, mest för jag inte vill lämna Semla ensam i så många timmar, varken hemma eller i bilen. Vi kommer igen i mars, då ska vi försöka få lite kontinuitet i träningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar