Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 15 januari 2017

MÅN.- SÖN. 9 - 15 jan.

Veckan inleddes med att Rejs, på måndagen fyllde 3 år. Det har varit år med mycket blandade känslor. Det första året drabbades ju vi alla av sorgen och tomheten efter Özets insomnande. Rejs hjälpte oss tackolov att skingra våra tankar, men samtidigt märkte vi att han liksom tappade ”fotfästet” när han förlorade sin läromästare. Vi märkte efterhand att han gick upp i ännu högre aktivitet än innan. Och den definitiva bekräftelsen på att han nog hade påverkats mer än vi trodde, förstod vi när Semla flyttade in, 4 månader efter Özets insomnande. Vidare har livet med Rejs – det stora lilla energiknippet, han som tycker ALLT går för långsamt (som vår lydn.instruktör en gång sa) – känts som en berg och dalbana, även om vi nu när man gör en summering när han nått 3 år, känner att vi går från klarhet till klarhet, även om vi har låååååång väg kvar att vandra …
Grattis ÄLSKADE lille Rejs !

Resten av veckan bestod av Friskis & Svettis-träning (äntligen har jag kommit igång) och vardagsrumsträning med dogsen. Har filat på lite smågrejer som tex. stadga (ställande och sitt) med tanke på de nya tävl.klasserna (start- och kl.1). Det har blivit sparsamt med krypet, då jag har varit rädd att jag ska hinna förstöra FÖR mycket innan vi nästa vecka ska träffa Monica för en stunds konsultation.

Helgen inleddes med att vi på lördagen gjorde stan – först till optikern, spanade sen in Pablo Robertos nya fräscha place, lämnade sen tillbaka mina Timberlandkängor, för att därefter beställa ett par ice-bugs (istället). Hem och tog en snabbfika, innan vi drog iväg till golfbanan för en runda med hundarna. Det pågick nån form av jakt (hare?) och vi hörde en drivande hund och tog därför en annan sträckning. Körde lite jaktträning – jaktfot och markeringar med Rejs, medan Semla fick några sökövningar.

Avslutade veckan med en dag i sökskogen. Vädret var strålande, men solen fick vi ju tyvärr ingen glädje av då strålarna inte når i skogen. Det blev därför en växlande hot&cold-dag – som vanligt lite svettigt efter vallandet av rutan, sen på med extra tröja för att inte börja frysa, men det blir ju ändå kallt om fötterna medan man figgar. Svettigt värre när jag själv kör Rejs. Vi var full styrka, Rejs startade som 5:a och fick 8 skick, med Lena (vä.) och Britt som figgar och Git på stigen. Skicken mot Britt gick strålande, medan de tre sista skicken mot Lena strulade – han sprang rakt ut, men vände av någon anledning utan att ha varit framme. Påvisen har han fortfarande lite svårt för – han väntar in mig och ”släpper” (springer iväg till figgen) inte förrän vi är halvvägs ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar