Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 8 januari 2017

MÅN.- SÖN. 2 - 8 jan.

Hände inte särskilt mycket under veckan. Tommy har börjat ”smaka” på pensionärslivet och tar bl.a. hand om hundarna, medan jag kan jobba utan att göra nåt break för att åka hem till hundarna lunchrasten.

Ett par kvällar under veckan fick dogsen ett litet lightllydnadspass i vardagsrummet respektive hallen. Körde allt från ordförståelse, apportering till ställande.

På fredagen var vi ju lediga och då passade vi på att åka till stan, bl.a. på NK-rean. Besökte även Timberland, bara för att kolla, men gick ut med 2 par kängor per man – det var ju ändå 30% (haha).
Efter en fika vid hemkomsten tog vi en tur till golfbanan, så hundarna fick röja och sträcka ut lite.

På lördagen var det åter dags för att få massage hos f.d. grannen i Fjärås. Medan Tommy fick sin behandling, körde jag och rejs ett lydn.pass – saktagående och ställande – vilket gick sådär. Rejs var hyperspeedad och jag var glad att jag hade lina på honom, då jag tror han hade dragit till en granne med två labbar, som han (+Semla) och husse hade ”råkat ut för” förra gången då labbarna hade kommit rusande när Tommy o hundarna hade passerat … Men hur som helst, så slutade träningspasset ganska bra trots allt – både saktagåendet och ställandet.

Senare på kvällen bar det av till Alfa H.C. för träning tillsammans med Karin och Samba.
REJS – etapp I - värmde upp med lite fotgående, innan vi testade momenten (förutom hopp) i startklass. Gick riktigt bra, förutom momentet ”sitt u.g.” – han fixade inte att jag gick runt honom ! Etapp II – testade momentet (klass I) ”sändande runt kon” vilket gick hur bra som helst – svårare dock med störning i form av utlagda prylar. Tränade sen stadga under ”platsliggning”, där han var riktigt duktig – ”bröt” endast upp en gång, då störningen blev allt för stark. Men gjorde ”gör om, gör rätt” och fick därmed ett bra avslut.
SEMLA – fotgående, inkallning, targetplattan och sen ”rutan”, stadga = sitt kvar, vilket hon hade lite svårt för.





Avslutade veckan med att besöka MyDog-mässan tillsammans med Anette P. Som vanligt blev det ett kryssande bland rasmontrar, utställningsringar, uppvisningar och alla prylstånden, med fikapause/er i mellan.

Tommy och hundarna hade under dagen träffat Ola och Elda och på kvällen körde vi ett kort lite lydnadspass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar