Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 2 november 2016

MÅN.- SÖN. 24 - 30 okt.

 Till skillnad mot förra veckan var denna veckan helt hysteriskt stressig. Tommy åkte iväg på jobb igen och jag skulle hinna med hundar o jobb, som just nu var inne i en hektiskt period, kanske mest pga att det har strulat med lökleveranserna. Men till slut - sent om länge - så sent, så alla parkarbetare hade slutat för dagen, kom leveransen. Vilket innebar att jag själv "drog på blåstället" och maskinplanteringen vid Lilla Torget kunde äntligen utföras.


 Veckan inleddes med tredje kurstillfället i tävl.lydnad i inomhushallen i Kilanda tillsammans med ”schäfergänget”.
Vi gick en liten runda innan kursen och då spanade vi alla tre in en en rovfågel, som tyvärr inte syns på bilden ...
 Momenten vi körde igenom var fotgående, apport/håll fast och ställande.
Fotgåendet blev som vanligt bättre allteftersom vi gick. Svårigheten är att få en något bättre position, då han ligger lite framför. ”Håll fast” i apporteringen gick alldeles strålande. Spände bågen allt eftersom – först ”håll fast” i sittande – sen backade jag – sen fick Rejs plocka upp, för att sen inta ingångsposition (IPO) osv. Ang. ställandet hade jag efter torsdagens avslutning (PBK) fått ”hjärnsläpp”, då jag inte mindes vad och hur vi gjorde. Men som jag skrev i förra veckans inlägg, var det kanske pga kylan som påverkade. Men ”på det igen” och kunde nu konstatera att jag gjorde en liten micronick i samband med kommenderingen. ”Bara” att träna bort den lilla nickningen.

 Förutom lunch–och kvällspromenaderna, så körde vi även lite nosework i veckan - urvalsbana och rumssök. Noseworkarbetet kändes särskilt bra inför kvällen, då hundarna skulle lämnas ensamma hemma medan jag skulle på ”tjejträff”.

 På fredagskvällen for vi till Alfa Hundcenter för en genomgång inför helgens sökkurs för Git Jering. Kul att träffa de 4 deltagarna, som kom ifrån Åsa, Helsingborg, Älmhult och i Danmark (någonstans utanför Aalborg tror jag). Olika raser - golden, schäfer, terv, labbe och lille Rejs – alla, mer eller mindre heta.

 I ett helt underbart väder – tänk att vi lyckades pricka in bästa vädret hela helgen – avverkade vi två sökpass per dag. Kul, lärorikt och inspirerande med en kunnig instruktör som Git och trevliga kursdeltagare. Rejs själva sökarbete var klockrent, påvisen har lossnat och vi jobbar på framslagen. Det vi la fokus på var kring transporten IN till själva rutan … att få det att ryka mindre ur Rejs öron liksom !

 När jag efter helgens sista skick skulle skicka Rejs på påvis … sa Git med glimten i ögat – VAD GÖR DU ? Du har gjort allt rätt under hela helgen – osså flyttar du honom, för att skicka där han INTE kom ifrån … Men han rätade upp sig själv, efter att för ett ögonblick stannat upp o undrat varför du riktade in honom ”fel” … Ja, ja, dagen slutade alltså med ett litet hjärnsläpp …

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar