Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 13 november 2016

MÅN.- SÖN. 7 - 13 nov.

Veckan inleddes med att vi genom snöyra for till Arlafors/Kilanda för en stunds lydnadskurs. Det var än värre på hemvägen, då det t.o.m. låg snö på motorvägen och vi körde om en o annan slirande bil som troligen hade sommardäck, men det var det värt, för Rejs var jätteduktig. Så stolt och glad, utvecklingen går verkligen stadigt framåt/uppåt för oss båda.

I mitten av veckan avverkade jag både musicalen Hair på Göteborgs Operan och var på rallykurs med Semla. Medan det var snöfritt hemma, var det några cm snö i Ale. Semla var med sitt täcke, väl rustad för utomhusaktivitet, men eftersom det blev en spontan inomhusträning i klubbhuset hela kvällen, så fick hon ingen användning för sin beklädnad. Fokus las på föremålshantering/bärande av föremål, följsamhet (belön. leverpastejtub) och introducerade även första delen till konskick, vilket gick lättplätt.

Sen var det inte så mycket som hände, förrän det blev helg. Träffade Karin och Samba på Angerds bk för at träna lydnad. Inledde med Semla, som jag hittade riktigt roliga övningar till. Först lite följsamhet och sen inkallning, där hon skulle ”ta sig igenom”/passera en rad (3) med kvarstående infångare till agilityhinder. Så länge det inte var några pinnar så gick det som smort, men när jag la upp en pinne som hon skulle hoppa över, så bröt hon ut och sprang förbi. Men efter några försök, där jag gjorde det allt lättare gick det till slut bra.
Med Rejs tränade jag som vanligt följsamhet/fotgående som uppvärmning. Först på ena planen, där han REDAN FRÅN BÖRJAN verkligen gick jättebra, både utan och med störning. Men sen när jag bytte plan, blev han genast hetsigare och började ligga för långt fram i position. Blev förstås bättre allt eftersom. Tränade också apportering – vidareutvecklade ”hållfast” och att komma in efter jag backat, till att Rejs fick vända sig om för att plocka upp. Började med att runda av lydnadspasset med kontaktövning, där Karin utförde div. olika störningar och avslutade med ”runda pallen”.

Avslutade helgen med sökträning. Andra bommen Jonsered, som jag trodde låg i ett annat område och därför irrade omkring en stund innan jag fick telefonhjälp och blev lotsad till den väntande gruppen – idag 5 st inkl. Johan. Ännu ett pass, där Rejs skötte sig kanon. Känner till och med att han börjar tänka ”framåt” (framslagen). Påvisen går också framåt, även om han stannar till ibland och liksom frågar - kommer du ? Vi hade stött på några jägare och förstod att det pågick jakt i närheten (inte i riskzonen) Jägarna hade visst gnällt på oss när det lämnades/hämtades hund vid bilarna. När Rejs och jag körde (sist ut) hörde vi en drivande skallhund, plötsligt avlossades det två skott och därefter blev det tyst. Skönt att få bekräftat att Rejs inte reagerade över huvudtaget, han ”pumpade på” och löste sin uppgift utan att låta sig störas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar