Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 23 oktober 2016

MÅN.- SÖN. 17 - 23 okt.

Denna veckan var helt klart mindre hektisk än vad de sista veckorna har varit. Veckan inleddes med att Tommy åkte iväg på jobb igen, men återkom i mitten av veckan och kunde då ”avlasta” mig så jag hade möjlighet att ta igen lite arbete på jobbet.

I veckan var det tråkigt nog, avslutning på tävl.lydnadskursen som gått på PBK under hösten. Temat för kvällen var framförgående/framåtsändande/”saktagående”. Rejs och jag fortsatte där vi ”slutade sist” (när det nu var, länge sen iaf) – dvs. vi körde ”sakta”, typ vallhundsvarianten ”fösning”. Efter att ha fått hjälp med att fräscha upp mitt eget minne – att vara rätt placerad – gick det riktigt bra. Blev imponerad av att Rejs hade stenkoll var targetpinnen var i mörkret, vilket jag INTE hade.
Helgen inledde vi med att först uträtta några ärenden – bl.a. fixa nya pass – innan vi tog en gemensam skogspromenad, för att senare träffa Karin o Samba för en stunds lydnadsträning. Körde fotgående, app./håll fast, sitt fr. ligg. Allt gick strålande, sånär som när det passerade en hund, då jag fick ”backa” och lugna ner honom, för att sen fortsätta.

På söndagen blev det sökträning och passet blev bättre än vad jag vågat hoppats på. Himla kul, när det känns som bitarna så sakteligen håller på att falla på plats. Raka skick, hyfsade framslag, men framför allt blev påvisen riktigt bra – de två första med ”Rejsrop” och de fyra sista helt utan hjälp. Som bonus var att han fick testa "lådgömmor" för första gången, vilket oxå det gick strålande.

På hemvägen körde jag in vid Skallsjö kyroruin för att rasta Rejs och ta några fina höstbilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar