Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 2 oktober 2016

MÅN.- SÖN. 26 sep. - 2 okt.

I början av veckan kom hösten, efter en låååång tids sommarvärme. Rätt skönt tycker jag och som bonus kommer förhoppningsvis älgflugorna snart försvinna …

Tommy inledde veckan med sin resjobbsturné, medan jag (o Rejs) SKULLE inlett veckan med ännu en lydnadskurs för Monica – i hennes inomhushall – men den fick ställas in och sköts upp till söndagen istället.

Veckan fortsatte med att vi for till Kungälv för att göra doftprov. Men tyvärr hade jag inte is i magen och lät Rejs arbeta ”färdigt”. Suck – jag blev så besviken på mig själv, då Rejs verkligen arbetade JÄTTEBRA – han betade av alla kartongerna metodiskt och fint, en efter en, och uppehöll sig sen vid/runt tre stycken och DÅ blev jag uppenbarligen stressad o pekade på en som jag tyckte han för stunden uppehölls sig vid … shit.

I mitten av veckan var det åter dags för Semlas rallykurs. Temat för kvällen var genomgång av skyltarna gällande hopp och sidoförflyttningar, testade även vä—och hö.handling.

Dagen efter rallykvällen var det Rejs tur – lydnadskurs för Monica på Partille bk. För er som undrar – ja, jag har kanske tagit mig vatten över huvudet, för Rejs o jag går TVÅ lydnadskurser parallellt för Monica H. – den ena på Partille bk o den andra inomhus i Kilanda.

Temat för kvällen var igentligen relations-och hjälpövningar, men Rejs och jag körde fotgående och kryp – fick bekräftelse på att han kryper bättre under ”press” av att andra står o kollar. Avslutade med lite nostarget (i handen). Rejs var tydligt påverkad av både mörker och blåst - belysningen var skum (trädgrenar täcker några av lamporna) och det blåste rejält. Han var ”jättetittig” i fotgåendet, mer än vanligt.

Helgen inleddes med en promenad tillsammans med husse. Det blev ovanligt många (3st) hundmöten, som Rejs fixade riktigt bra, även om vi gick undan och mötena ”skedde på håll”.

På eftermiddagen träffade vi Karin o Samba för ett träningspass. Rejs fick prova en rallybana – gick strålande med tanke på att han aldrig gjort några moment överhuvudtaget. Men att gå runt bakom mina ben var svårt, sa han !
Körde även lite lydnad - fotgående med Karin som störning på olika vis och avslutade med kryp, som gick alldeles strålande. Supernöjd med Rejs insats.
Semla därimot var jättetrött och orkade inte koncentrera sig – började nosa direkt när vi skulle börja köra banan - t.o.m. bolleken tröttnade hon på – valde att gå till Karin istället. Drog slutsatsen att Semla helt enkelt inte orkar en långpromenad innan ett träningspass.

Avslutade helgen med att på förmiddagen – tillsammans med husse – åka till ”mitt paradis” och där låta hundarna röja en stund, innan dom fick var sitt litet träningspass. Rejs jaktapportering och Semla fick tillsammans med husse ett litet pass med targetplattan.

På eftermiddagen/kvällen var det då dags för första kurstillfället på höstens tävlingslydnad, som blev inställd i måndags och som under hösten kommer gå inomhus. Även om jag saknar mina gamla goa och roliga kurskumpaner, så kändes det som lite nytändning med nya kurskamrater - riktigt kul och inspirerande.

Monica hade planerat in ett stationsupplägg som var individ/ekipageanpassat. Den gemensamma nämnaren/den röda tråden för Rejs och mina stationer var fokus, krav och koncentration. Rejs ”vinklade upp sig” (som M. uttryckte sig) otroligt fint, från att från början röra benen så snabbt att åskådarna inte han se hans benrörelser. Han skötte sig genomgående otroligt bra. Det kändes så himla gott att få uppleva den berömda goa känslan.

Bra avslut på både veckan och helgen helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar