Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 9 oktober 2016

MÅN.- SÖN. 3 - 9 okt.

Tommy fortsätter sitt resjobb och är borta under veckorna, därför blir dagarna lite hektiska och kräver sin planering. Ska hinna med jobbet samtidigt som hundarna ”ska ha sitt”.
Kvällarna börjar ju nu mörkna allt fortare och med årstiden och mörkret kommer också de första frostnätterna, vilket skedde i veckan. Jag börjar inse att det väl snart börjar bli dags för pannlampa på kvällspromenaderna, men än så länge hinner vi runt våran promenad innan mörkret faller. Och årstiden för med sig så här års är de första frostnätterna och den första frostnatten kom just i början på denna veckan.
I början på veckan klämde vi in ett jaktapp.pass, där vi la fokus på linjetag, som jag tyckte gick hyfsat.
I mitten av veckan klämde vi in både rally- och tävlingslydnadskurs.
Rallyn med Semla, gick som vanligt på Ale bk och kommer i skrivande stund inte riktigt exakt ihåg vad vi gick igenom, men minns iaf att vi inte körde några skyltar alls. Gick bl.a. igenom utveckling av bakdelskontroll, vänster-och högeringångar, handling i samband med positionsbyte.
På lydnadskursen med Rejs (PBK) var det stationsträning, med fotgående/följsamhet och bakdelsaktivitet/kontroll som stod på schemat. Jag valde fotgå. – runda – fotgå. – bakdels tramp X 2. Gick riktigt bra, även om han – som vanligt !!! - ligger lite före i fotgåendet. I bakdelstrampet är det jag själv som är det svagaste punkten. Dels sitter han aningen för långt fram och får därför svårt att rotera, måste tänka på att ha honom sittande i rätt position, innan mitt eget fotarbete börjar.

Helgen inleddes med KM (kamratmästerskap) på Ale bk. Efter ha velat, med vilken hund jag skulle delta med, var till sist ändå Semla som blev den utvalda. Orsaken var mest att tävlingsformen var lagtävling och med väntan tillsammans med lagkamraterna, tänkte jag att det skulle bli för stort stresspåslag på den lille röde – valde därför att avstå.

Det blev en trevlig tillställning med lottade lag och momentdelar från lydnaden, rätt svår rally (med tanke på att många inte ens sett en skylt) och agility, bestående av minst 12 hinder (rätt många, med tanke på att många inte ens testat agility – dock inga balans el. slalom). Det hela blev rätt utslagsgivande förstås, då lagen efter lottningen blev med mycket skiftande kunskapsnivå.

Semlas största bedrift var lydnadsmomentet inkallning. Rallyn gick uruselt - i nosandets tecken, medan om hon får säga det själv – agilityn var det klart ROLIGASTE hon har varit med om. Men inte i ett ”ordningsamt” agilitylopp, utan medan hon krumbuktande rejsade runt mellan agilityhindrena inför-och efter varje hinder. Hon hade SÅÅÅ kul, men tillförde förstås dock inte laget så många poäng !
Veckan och helgen avrundades med ett sökpass. Rejs fortsätter att ”sköta sig” med både skicken och framslagen (som jag iof hjälper honom med) men framförallt påvisen blir allt bättre sen vi – förra gången – började testa att figgarna ropar hans namn - VA - vill du MIG nåt ? 
Annica och Ceasar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar