Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 10 juli 2016

PROM. + JAKTTRÄN.

Idag blev det ingen sökträning, då vi bara var 3 st. Det blev en tur till Råhult (igen) istället. Efter vi promenerat ca ½timme, stannade vi vid ”barr/mosskogen” och körde ännu (4:e sen i torsdags) ett jaktapp.pass.

 ”Sanna”- övning (släpp o fokusera om) - markering – vänd om – inkalln. från markeringen – vänd om – jaktfot mot mark. – Rejs sitt, medan jag plockar upp
”Egen”- övning - markering komb. linjetag i 90gr.
”Fredrik”- övning - enkelmarkering – jaktfot till nytt ställe där jag skickade – markering – jaktfot till nytt ställe att skicka ifrån
 
Sedan gick vi vidare, passerade några (med hund) som stod en bit in i skogen, innan vi stannade för en stunds närsökträning (2 tennisbollar). Ett område med högt, tätt gräs, med tätt blåbärsris i ytterkanterna.
Först ut Semla, som under sitt sökarbete automatiskt skulle ”hjälpa till” att valla in och samtidigt förhoppningsvis försvåra och göra sökarbetet till en större utmaning för Rejs. Semla var jätteduktig (måste göra det svårare).
För Rejs blev det en riktigt bra utmaning, precis som jag ville. Första bollen hittade han lätt, men sen fick han jobba … och som han jobbade, han slet och gav inte upp – duktiga lille Rejs.

Över lag blev det verkligen en kanonträning - var jättenöjd med min lille sprattelgubbe idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar