Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 9 juli 2016

BLÅBÄRSPLOCK o VATTENTRÄNING

Efter blåbärplock och några linjetag + markeringar (inkl. vända om, släpp o fokusera om) på land, testade jag/vi idag att låta Rejs få starta på lite längre avstånd/längre upp på land inför vattenapporteringen.

Men det skulle visa sig att jag/vi la ribban lite för högt – det blev lite för svårt – motljus och fullt med näckrosor + att avståndet ut i vattnet var längre än vanligt, gjorde det svårt för honom. Men han kämpade på, men när han började snurra runt och inte fick nån utdelning, kände jag - vet inte om det var rätt – men det kändes iaf mest rätt att ta in honom istället för att låta honom snurra där ute på måfå. Jag skickade (linjetag !!!) ut honom igen och när jag med låg o lugn röst manade (ut/bra) på honom, svarade han finfint … och DET därimot, kändes helt rätt :-)

Avslutade med ett par lättare kast, där det inte fanns fullt så mkt näckrosor och starten var närmare vattenlinjen.

***

På kvällen blev det lite trädgårdslydnad För Rejs del blev det apportering (både trä o metall) + kryp – krypet gick inge vidare, medan apporteringen gick bättre, även om det fanns mer att önska. Men det gick desto bättre för Semla. För hennes del blev det uthållighetsträn. – typ övn. fr. rallykursen = några steg med kontakt = bra = fortsätt – ännu fler steg = duktig = godisbelöning osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar