Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 29 juli 2016

GRÄJSLAND

Onsdag 27
Och så blev det äntligen av – nämligen att åka och besöka Susanne & Mats o deras Gräjsland, strax söder om Fagersta. Sus.&Mats har Özets kullbror Älvis (o där kom förklaringen till Gräjsland). Dom har även Älvis son Mixer och Mixers son Pepz – tripp, trapp, trull !
Vid framkomsten visade det sig att även makarna Nilbrink (med Spurta o Stina) var där, vilket var en trevlig överraskning. Rejs o Semla fick bekanta sig med Spurta o Stina och det blev en nyttig erfarenhet för Rejs som dock tyckte det var lite läskigt, då dom fräste ifrån när han blev för närgången.

Efter fika tog vi alla en promenad genom en underbar lantlig miljö – längst ängar/åkrar med skogen som fond, med sjön som slutmål, där Spurta skulle försöka hitta några missade dummys i vassen, från den tidigare jaktträningen dom haft på förmiddagen.
Senare på kvällen blev den grillning och tjöta inpå småtimmarna innan det blev läggdax.

Torsdag 28
Dagen därpå – efter frukost och när vi lite senare hade vinkat av Kristina&Johan efter en gemensam lunch, körde vi ett litet jaktpass med alla hundarna.
Jag hade fått syn på deras ’dokkens’ gräsand i tvättstugan och frågade om det var ok att använda den – visst, självklart – passa på att även testa den tunga tredelade ! Ja vad bra …

Tänkte att det skulle vara lagom/lämpligt med ett par enkelmarkeringar kombinerat med linjetag i samma nedslagsplats. Sagt o gjort – markeringen blev en vanlig dummy o linjetaget blev gräsanden. Rejs rusade mot anden – blev alldeles förskräckt vid upptäckten av att det inte var en vanlig dummy … men efter en stunds övervägande, grep han den och kom rusande tillbaka …

Vid nästa linjetag (efter dummymarkering) dök en STOR kanadagås upp – både förvånande för mig, men framför allt för Rejs – OJ … DEN var STOR, riktigt STOR, sa han ! Efter viss tvekan grep han även denna, men släppte den efter några meter – OJ … så TUNG! Men när Mats närmade sig, sa Rejs – näha du, den ska inte du ha ! Han greppade den och rusade mot mig, för att tvärvända strax framför mig. Efter att ha ruskat och skakat kanadagåsen en stund – detta var kul, sa han – lyckades jag till slut få in honom till mig …
 Efter att han suttit i bilen en stund medan de andra hundarna kört, fick han sen två enkelmarkeringar i högt gräs och bland lite träd och buskar.

Dagen avrudades med grillning och tjöta på deras fina glasveranda, innan det blev läggdax.

Fredag 29
Efter frukosten och innan vi åkte hem, tog vi en (trevlig överraskning) tripp till Engelbergs bruk (järn), som är ett av Sveriges 15 världsarv på UNESCOs världsarvslista, som hotades att förstöras av den stora skogsbranden för två år sedan. Kollade även på omgivningarna där branden hade dragit fram – läskigt – men samtidigt är naturen fantastisk som återhämtar sig så snabbt.

Inlägget kommer kompletteras med bilder och kanske en liten sammanfattning om min "känsla" beträffande Rejs beteende (positivt) under dagarna – troligen nästa vecka …

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar