Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 21 maj 2016

EN BRA LÖRDAG

Planen idag var att Tommy skulle fixa några grejer i jobbet på morgonen, innan vi sen skulle gå ut med hundarna tillsammans, för att sen åka in till stan för att kolla in Göteborgsvarvet.

Vi åkte upp till klubben där jag körde ett litet lydnadspass med bägge hundarna.
Rejs - fotgående - lägg.u.g. - hopp
Semla - följsamhet - hopp
Efter besöket på appellplan fortsatte vi med en liten promenad i skogen och avrundade med en av jaktövningarna från inspirationshelgen.
Jens dir.övn. ”ut” - Rejs med ryggen mot dummyn och jag utdirigering UTAN handtecken.
Först utan störning = lättplätt. Sedan MED störning. Såg hur Rejs ryckte till i kroppen när jag kommenderade "ut" (hade störn.dummyn i tanken) MEN satt kvar. När jag sedan kommenderade ”ut” ännu en gång, satt han kvar utan att röra en fena - såg riktigt hur han tänkte innan han efter några sekunder vände om mot linjetagsdummyn ... yeeaaa ... duktig vovve :-)

Därefter gick vi jaktfot ("attkommairättstämning") tillbaka till bilen. Väl nere vid stallet satt en kille o tjej och språkande (inkl. en eng.springer) Tänkte det där måste jag passa på att utnyttja. Gick riktigt bra - vi (Rejs&jag) närmade oss på ett avstånd på ung. 15m och vände INNAN han gick upp i varv och behöll sin lugn - upprepade detta några gånger - gick så jäkla bra = glad matte :-)

Efter hemkomsten följde vi vår plan och for in till stan för att titta GBG-varvet och jippot kring detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar