Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 28 februari 2016

JAKTKURS o RIDHUSTRÄNING

Riktigt nöjd med hur min lille guldklimp skötte sig på jaktkursen idag. Visst är det ett jäkla gormande vid ankomsten o under transporten till "lägerplatsen" ... men sen gjorde han matte riktigt nöjd o glad. Så jäkla duktig - ALLT med/i våra mått såklart !

Första hälften (Titti) gick åt till att köra lite stoppsignal och närsök. Avslutade med en stadge/fokusövn. i samband med "linjetagsuppställning" - pekade mot utlagda dummysar utan att skicka - vände och riktade in mot nästa osv.
Efter pause o fika, bytte vi grupper - vi gick över till Regina, som fokuserade på jaktlydnad.

Jaktfot med störning - dummys kastades. När det blev dax för en inkallningsövningen, avlägsnade Rejs o jag mig utom synhåll för att inte Rejs skulle "gå upp i atomer". Därefter blev det jaktfot i kombination med div. störningar. Vid varje markering/kastad dummy, fick jag Rejs att vända om, för att då få belöning form a en korvbit. Alltså - markering - Rejs tittade på mig - jag slängde en korvbit bakåt.

***

DET trodde jag inte i morse, eller efter jaktkursen heller för den delen ... att jag skulle köra ridhusträning på kvällen och då med BÅDA dogsen ! Tänkte ju att Rejs hade fått sin dos på kursen på fm. Men eftersom jag förstod att det skulle bli dålig uppslutning, kunde jag ju passa på att köra framåtsändande med Rejs.

Sagt och gjort. Rejs med fokus på fotgående o framåtsändande (sakta) = helt ok och Semla följsamhet och test av "nya" belöningsleksaker - hon är lite svårtflörtad, men en simpel tennisboll var roligast denna gången ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar