Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 1 juli 2012

ÄLGMÖTE


Idag hade vi date med Malin&Mara för att ta en promenad till Råhultstugan, vilket skulle visa sig ta ca 2 tim. Under hela natten regnet öst ner, men även om det nu verkade som vädret hade stabiliserats och solen började visa sig, var det bäst att ha regnkläder på, vilket visade sig vara ett klokt beslut ... för det var BLÖTT !
När vi kommit en bit på väg, gjorde Mara - som har en tendens att dra efter vilt i mellanåt – ett ”tafatt” försök att sätta efter nått spår hon känt  - med nosen i vädret såg vi henne försvinna en bit in i skogen … men efter lite ”gastande” från Malins sida, kom hon dock tillbaka ganska snart.

Med hopp om att kunna provocera fram en jaktsituation satte Malin på henne sele med lina, men denna önskvärda situation uppstod ju aldrig … förstås !

När vi knatat på ytterligare en bit - en bra bit - hade vi spanat in älgspår på grusvägen vi gick på, innan vi skulle svänga in i skogen igen. Malin kopplade upp Mara i fall att … jag lät Özet vara lös, då jag inte tyckte han verkade det minsta intresserad av spåret.

När vi kommit in i skogen ett litet stycke – Özet 25-30m framför mig och Malin, med en kopplad Mara bakom – blev jag aningen fundersam, för där framme vid Özet vänstra sida, hade jag aldrig tidigare tänkt på att det fanns ett berg … ååhhh … SKIT … det är inget berg, det är en ÄLG … ÖZET …

KOOOOOOMMMMMMM … - VA ? Ville du nåt ? Japp, jag kommer … och Özet kom snabbt och glatt … utan att ha en aning om att han stod 4-5m från en älg ! Att Malin och jag fick hög puls är ingen överdrift kan jag säga … men hundarna var helt omedvetna - tror jag !!! - till och med Mara vad det verkade som ! Att Malin HÄR hade kunnat få sin önskade provokation, är ju en annan femma.

Tillbaka vid p-platsen sa vi tack och hej – vi ses snart igen … och efter ett par timmar var vi på väg till Lerum/Stenkullen för en teorikväll inför veckans brukssökläger med/för Git på Alfa Hundcenter.

Som brukligt är inledde vi med en presentation av oss själva, med efterföljande info. av alla delarna  (sökarb. upplet och lydn.) och upplägg av veckan – mån, onsd, fred = 2 sökpass/hund (förm. resp. efterm.pass) tisd. o torsd. = lydnad + uppletande.
Deltagare :
BM (Britt-Marie)  & Chief – schäfer (högre)
Stina (fr. Skåne) & Jaison  – labbe (högre)
Jennie & Lola – hoffe (högre)
Malin & Mara – doberman (appell)
Maggan & Özet – tollare (appell)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar