Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 1 februari 2022

HÄRKESHULT - World Galgo day

Inledde dagen med att hämta nya bilen ...


Fortsatte dagen sedan med att ta en promenad och trots att ”det vita” är oönskat, så blev det en riktigt go runda ändå.

Senare på kvällen körde vi ett kort litet specialsökpass med fyra gömmor - gömmorna var överraskade svåra för båda hundarna.

*

Idag - 1 febr. - är det Världs Galgo dagen/World Galgo day #diadelgalgo 

För Spanska djurrättsorganisationer, är det idag årets mörkaste dag - för idag slutar jaktsäsongen "officiellt". För många Galgos, Podencos, Setters mfl. ... helt enkelt alla jakthundar, innebär detta ofta döden. Allt för att göra plats för nästa generation jakthundar, som kommer gå samma öde till mötes. Det är en oändlig ond cirkel. 100'000 jakthundar överges eller dödas varje år i Spanien.

Om du är en Galgo som inte är snabb eller framgångsrik nog, är du inte längre värd mat, vård eller ens en kula ... Det eländiga liv som en Galgo redan lever hos sina jägare, är ingenting jämfört med det fasansfulla sätt en "värdelös" hund kommer att dö på.

Lokala djuraktivister försöker rädda så många hundar som möjligt. Varje dag går de på jakt efter "övergivna" hundar, ofta allvarligt skadade, halvt utsvultna, mer döda än levande. Bilder som är svåra att bära. Oranisationerna arbetar för en förändring, att man ska tänka om, lägga ner gamla traditioner, införa nya lagar med hårdare straff. 


Ömmar ju förstås lite extra för denna dag, med tanke på Semlas ursprung.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar