Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 12 november 2017

YESSS - GODKÄND I ANLAGSKLASS VILTSPÅR

 Det är bara ett fåtal som vet och som verkligen förstår vilken resa Rejs & jag har gjort och som just därför kanske också förstår vad det betydde när Rejs idag blev godkänd i anlagsklass i viltspår.

 Såklart jag hoppades att det skulle gå vägen, men samtidigt visste jag ju svårigheterna – jag har en superhet och snabb hund, jag måste ”läsa” hans snabba signaler, jag måste hålla imot i linan, jag måste se till att linan inte trasslar in sig i snår mm. … alltså, det hängde mer på mig än Rejs – för spåra det kan han ju !

 Hur som helst – iväg kom vi och Rejs var fokuserad, men het (såklart). Allt gick bra tills vi kom till ett ”vattensjukt” område – jag gav efter på linan och Rejs tog sig över blötan, medan jag själv ”tjompade” och kände vattnet strömma in över kängskaftet – där han fick ett ”släpp” och irrade in bland ett unggranbestånd innan han efter en liten stund hittade tillbaka. Sedan när vi kom till en liten bergskant/hylla, blev han lite konfundersam och började ”ringa” innan han förstod att spåret faktiskt gick där – uppför bergskanten. Annars gick det bra, han tog vinklarna fint – en vinkel var han tvungen att ”ringa” innan han åter var på banan igen.

 Efter 17 minuter hade vi nått målet – en ”liten” älgklöv. 17 MINUTER och jag som tyckte jag/vi gick så långsamt + ”släppet och ringningarna” som ju tog en liten stund …

I skrivande stund väntar jag på diplom och domarens protokoll som skulle skickas på posten, för även om domaren gick igenom provet och sammanfattade sina tankar muntligt efter genomförandet, så är jag nyfiken på vad han kommer pränta ner och tyckte var mest väsentligt ...

"PROVFÖRLOPP"
Hund med mycket "motor", när han blir mer erfaren, så har vi en utomordentlig bra spårhund.
BILD I REPRIS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar