Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 19 mars 2017

MÅN.- SÖN. 13 - 19 mars

Veckan fylldes av inte så mycket mer än jobb. Har haft ont i magen från och till sen hemkomsten från Hemsedal och i slutet i veckan kulminerade värken – hade riktigt ont. Många tankar och ”gissningar” … kan det vara blindtarmen, äggstocksinflammation eller kanske tarmfickor som både min mamma hade och min moster har besvär av. Tänkte att jag låter helgen passera och ringer vårdcentralen på måndag, om det inte blir akut förstås.

Anade att jag antagligen skulle vara tvungen att passa sökträningen på söndag, men kände ändå att jag ville försöka mig på ett litet lydnadspass på lördagen. Bestämde därför träff med Karin o Samba på Angered för lite hundträning. Rejs lydnad o Semla några enstaka agilityhinder, vilket jag bestämde mig för väl på plats.

Inledde med fotgående, innan Karin anslöt, körde även lite hopp och ställande under gång.  Testade även några inkallningar där Karin kommenderade – gick strålande, förutom ingångarna där det finns mycket kvar att lära … dvs sättandet blir väldigt snett.

All träning genomfördes under störning av skränade fåglar (troligen grågås, enl. tips) och även en flock av kajor som drog över i mellanåt, utan att Rejs lät sig störas. Särskilt stolt o glad efter avslutningen, då jag höjde ribban o utsatte Rejs för värsta "fågelkraxstörningen". Trots att vi gick fotgående alldeles i kanten där fågelljuden var som högst, tuffade Rejs på och släppte inte överhuvudtaget. Riktigt nöjd med lilleman, som var jätteduktig genom hela passet.

Semla fick inleda med lite följsamhet, innan vi sen började med tre hinder på rad. Efter att hon hade rivit en av pinnarna (plaströr) tyckte hon det var otäckt och vågade inte sen hoppa. fick jobba lite innan hon blev ”säker”. Hon fick sen testa A-hindret, som var väldigt lågt – perfekt att börja med – no problem.

Körde vidare på balansen, inte heller det några som helst problem (det har hon ju testat tidigare). Men när vi skulle testa gungan stötte vi på patrull, vilket jag iof anade, med tanke på att hon vid nåt tidigare tillfälle har blivit skrämd. Misstänker att kommer få en del att jobba med där, men skyndar vi långsamt kommer det nog lösa sig … Avslutade med hindrena igen där det visade sig att osäkerheten fortfarande satt i, fick därför förenkla för att få ett bra avslut.

Efter lite velande fram och tillbaka beslutade jag mig för att stå över sökträningen på söndagen pga magontet. Gick istället en promenad i sakta mak tillsammans med Tommy och dogsen i Råhult, där vi också körde närsök - 2 närsök var - Rejs, riktigt utmanande o kluriga, vilket han tyckte var roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar