Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 13 april 2016

REJS VÄRRE ÄN VÄRST

Herregud … ikväll visade Rejs sitt absolut värsta jag. Tog en liten promenad längst Säveån tillsammans med Tommy o Semla. Rejs var taggad som få, men lugnade ner sig när vi vände o började gå tillbaka. MEN det var bara lugnet för stormen, för efter en stund fick vi ett hundmöte – en hund i samma kaliber som Rejs, men denna var utåtagerande, på ett aggressivt sätt. Jag steg åt sidan, med en sprattlande och ljudande/tjutande Rejs, medan den andra sakta !!! men säkert – morrande - passerade. Snacka om att dom triggade varandra. Stackars lilla Semla, hon blev så stressad av deras agerande att hon fick diarré.

Sen blev det ett litet lydnadspass, där Rejs var först ut. Visste inte vilket som var bäst att låta honom sitta i bilen, med risk för att han skulle sitta och ladda, eller köra honom direkt, även om han redan var uppe i varv.
Inledde med några ingångar, som gick sådär. Fortsatte sen med kommendering, som gick allt bättre ju längre vi gick, därefter några läggande under gång, som gick riktigt bra. Testade också lite fjärr – ligg/sitt – men svårt med sättandet, så fort jag länger avståndet med ett (ynka) steg.

Vi avslutade åter med lite fotgående och passade på att utnyttja en nyfiken liten tjej (7-8år) som störning – hon kom och ställde sig ganska nära, ”pysslandes” med sin fotboll undertiden vi gick. Gick hyfsat, även om han inte klarade att hålla ihop hela tiden. När den lilla fotbollstjejen sen ledsnat o avlägsnade sig kunde vi avsluta på ett bra sätt med rätta känslan, även om den ”allmänna” känslan ikväll inte var på topp.

Sen var det Semlas tur. Började med några rallyövningar, för att sen träna ställande från sittande – gick rätt bra - tycker faktiskt hon lär sig ganska fort, men tröttnar också lika fort.
Avslutade med föremålshantering – i detta fallet, att komma tillbaka med leksaken – ”Özets” röda boll var roligast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar