Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 20 augusti 2015

OLIKA UTMANINGAR

Nu tar vi alla igen oss efter ett litet trän.pass på Kviberg.


***
Tog oss en runda på Kvibergsområdet tills. med Tommy, innan vi körde ett litet lydn.pass innehållande kommendering, lägg.u.g. och platsliggande.

Inte helt självklart att det skulle bli lättare att bli kommenderad av husse, snarare tvärtom, iaf när det gäller själva ingången. I övrigt, blev jag medveten om vad jag ska ta upp på lydn.kursstarten som sätter igång nästa vecka. Det var nämligen främst hö.halter och hö.svängar som inte funkade.
Läggande u.g. funkade ok, även om vi har en bit kvar. Men det mest positiva var platsliggandet, där jag tror jag kommit på ett bra "koncept" som verkar funka för oss. Han lät sig inte ens påverkas av en liten familj som lekte och kastade nån boll/frisbee - jag tittade inte så noga - ca 50 meter ifrån oss.

Sen var det Semlas tur att få jobba med huvudet lite och det är inte det lättaste tycker hon. Tränade lite kontakt och sitt kvar. Försökte oxå jobba på att få upp hennes föremålsintresse, vilket inte heller det är det lättaste. Det blev ett kort pass, då hon snabbt blir trött och när det blir för mycket för henne, lägger hon sig ner. Kort sagt, att träna Semla är en helt annan utmaning, än den heta och energiska Rejs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar