Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 1 oktober 2011

JAKTKURS TITTI & REGINA 3

Dagens upplägg :
 Uppvärmning – jaktfot och stadga.
 Kombination - markering / linjetag / närsök (2 stn - Titti resp. Regina med lika övn.)
 Kombination - markering / linjetag (Regina)
 Linjetag (minnes) mot 3 målområden (Titti)

Efter genomgång av dagens upplägg, började vi med att först värma upp med jaktfot, i olika former. Bl.a. på linje- typ walk-up, som därefter avslutades med stadga - sitta kvar och olika varianter på inkallningar.

När vi sen bytte till ny "lägerplats", gick vi jaktfot (på rad), komb. med stoppsignaler och några inkallningar, med Titti längst fram likt en stolt "gåsmamma". Gjorde

Delades in i 2 grupper/stn'er (Titti resp. Regina) med lika övningar - markering / linjetag / närsök
Özet&jag anslöt oss till Titti.
Uppställda på led - lämnade alla sina hundar för att placera ut var sin dummy för linjetaget - vidare för att placera för närsöket.
Alla tittade på när markeringen kastas – ett ekipage vänder sig om och skickar på linjetaget – ett annat skickar på närsöket – därefter skickar det 3:e ekipaget på markeringen osv. , medan 2 ekipage var passiva hela tiden.

Efter fikapausen bytte vi deltagare i resp. grupp/stn.
Den ena gruppen (Regina) kombination markering och linjetag och den andra (Titti) enbart linjetag Özet&jag började med Regina

Först lämnade alla sina hundar för att placera ut var sin dummy inför linjetaget. Sen stod alla på led och såg markeringen kastas. Därefter vände ett ekipage för att skicka på linjetaget, för att åter vända sig om och sända på markeringen.

När alla hade kört var sin gång, gjorde vi om samma övning ytterligare en gång – men då med en annan riktning på linjetaget eftersom flera av hanarna – inkl. Özet - hade kissat i förra området. Både linjetaget och markeringen gick – för oss - då utmärkt. Klockrent, utan några som helst problem.

Därefter bytte grupperna stn’er – vi över till Tittis linjetagsövning, mot 3 målområden. Alla gick - jaktfot på linje - efter Titti, som visade var vi skulle lägga dummysarna. Özet fixade sina linjetag jättebra – UTAN att kissa !
Vid sista skicket ”klättrade” Titti upp på grustagskanten pga att det kördes motorcross runt omkring och vi lagt målområdet precis vid foten, nedanför branten. Titti blev på så vis STOR dragning för hundarna – alla blåste närsöksignal och ALLA hundar började söka så fort signalen hade ljuda. Så duktiga !

Özet skötte sig riktigt bra överlag, sånär som han kissade vid två tillfällen. Men tror mig nu kunna hejda honom på ett effektivt sätt … får väl se vad det lider …

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar