Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 31 december 2022

NYÅRSAFTON - årets värsta dag

Så var det åter dax för årets "värsta" dag/kväll/natt!

Har kunnat konstatera att Semla numera inte reagerar så mycket på smällare/fyrverkerier som sker på AVSTÅND. Så nu var det bara att hoppas att grannarna inte skulle bränna av något. 

Åkte till missionshuset och gick först ett tur innan jag la ett skogsspår på ca 700 m . liggtid ca 30min, 6 app.+ slutboll. Båda dogsen riktigt duktiga - alla app. in. (godishögar till Semla) 

Det första vi gjorde vid hemkomsten, var att som vanligt mörklägga näst intill hela huset med filtar, för dämpning av ljud och utestängande av ljussken. Just som vi höll på som mest, hörde jag ett jävla sprakande o smatter på/från andra sidan gatan. Semla blev såklart rädd o jätteorolig. Tittade ut o upptäckte att det var grannarna - tänkte: va? o dom som har hund själva!!! Förstod snart att dom brände av sina två små pjäser (i markhöjd) för sonens skull (yngre tonåring), för strax efter det åkte dom iväg för att fira nyår någon annanstans - hoppas dom inte lämnade hunden ensam! 

Hundarna var trötta och nöjda och vi hoppades såklart att kvällen sedan skulle fortlöpa väl, vilken den också gjorde. 

Medan jag förberedde kvällens "nyårssupé" (haha) åkte husse till skogs med hundarna för en sista rastning - vid 19-tiden - allt för att skona hundarna från ev. överraskade fyrverkerier/smällare. Allt gick bra och vi kunde sjunka ner i tv-soffan.  

Rejs som brukar vara oberörd, förblev lika lugn (tro det eller ej, han kan vara lugn) och fin som vanligt, medan Semla var lite orolig just runt 12-slaget. Men som vanligt slickade hon sig igenom själva 12-slaget, med hjälp av en kalvi mjukosttub.

Sammanfattningsvis kände vi att det hade gått himla bra och tyckte det var SÅÅÅ skönt när det var över. Sen när vi "avrundat", var det bara att invänta de sista eftersläntrarna innan sängdax vid 02-tiden … Vaknade sen strax innan 06-tiden av ett jäkla långdraget fyrverkeri. Märkte (i mörkret) att Semla satte sig i sin fåtölj, men la sig igen när fyrverkeriet tystnat. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar