Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 26 maj 2013

TÄVLINGSLYDNADSHELG

Fre.-Sön. 24-26 maj
Kurs Britt Nylund och Susanne Eriksson
Varje deltagare (5st) hade innan fått ange vilka moment vi ville ta upp. De flesta hade angett fotgående som förstahandsval, även om jag själv hade prioriterat fjärren och rutan före och hade önskat ff som tredje moment.
  • FREDAG
Inledde med en teoridel, där vi presenterade oss för varandra och berättade om var vi stod i träningen. Avrundade kvällen med att Britt presenterade sitt kursupplägg.  Fotgående, gruppindeln. för att slipa på svårigheter som ev. visar sig vid fotgåendet, Britt visar några utvalda moment med en a sina hundar.
  • LÖRDAG
·         Visade upp hur vårt fotgånde ser ut
Özets och mitt fria följ var strålande – ett svansviftande focuserat ÖZ !  Ska slipa på halterna – snea sättanden, särskilt efter vä/hö. om halt. Ta bort mitt DK = ”ledande axel” !
·         Delar in oss i två grupper och arbetar med de svårigheter, som vi stöter på under fotgåendet
Stina (Cocker’n Malva) och Özet& jag i en grupp, eftersom vi hade samma problem = positionerna i halterna.
·         Britt visade med Leon – från oss, önskade moment – fjärr och vittring (inlärn. med ”specialsökutrustn./bana” och informerade om alternativa inlärn. av dessa moment.
  • SÖNDAG
Morgonen inleddes med en träningstävling, med Benny Svanberg som domare, Britt tävl.led. och Susanne som sekr.
För att citera facebook : Özet visade sig vara på sitt mest skojfriska humör ... INGET gick som det var tänkt ... MEN ... han är en GLAD hund, med mkt spring i bena, med både aptit på livet och mat - slut citat ! Det som störde och distraherade mest, var att han hade fått känn på en externbelöning (öppet liggande kletgodis) som hunden innan skulle få … vilket innebar att han lämnade plan - vid TVÅÅÅÅÅ tillfällen - med raketfart !

Efter tävlingen fikade vi, samtidigt som vi gick igenom kritiken i protokollen, tillsammans med Benny. Det bästa för min del var att jag fick reda på en del helt omedvetna DK’n, som inte heller hade varit märkbara för de andra. 

Sista delen på kursdagen delade vi åter in oss i två grupper, där vi tränade på fjärren resp. rutan. Fick med mig en himla massa bra tips, av både Britt och Susanne.
Fjärren – bl.a. att låst bakdel är viktigare än farten
Rutan – bl.a. att fortsätta med bollkastbelöningen

OSSÅ VAR EN TREVLIG OCH BRA LYDNADSHELG TILL ENDA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar