Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 5 april 2022

RÅHULT - SPEC.SÖKKURS

Idag gick dagens promenad i Råhult och vi hann inte mer än att börja gå, förrän vi fick hundmöte. 
Två gubbar med var sin labrador, varav den ena kopplades upp, medan den andra travade rakt mot oss och ställde sig mitt på vägen och glodde, medan våra hundar höll på att gå upp i varv ...

Tommy bad att gubben skulle ta in sin hund, medan vi passerade. Gubben frågade varför då? Tommy svarde inte, utan gav Rejs bollen och gick emot hunden och "sjasade" undan den, ut i "buschen" och gick därefter förbi. 

När Semla och jag kom (några meter efter) hade labben kommit ut på vägen igen. Jag kunde inte hålla mig och bad (igen) gubben ta sin lösa hund intill sin sida medan vi passerade, vilket han tyckte var helt onödigt … varför då, HAN hade ju inga problem! 
Jag försökte få fram (var så förbannad att jag hade svårt att få fram vad jag ville) - för att underlätta för oss som har hundar, som har svårt för hundmöten. 
När vi hade passerat svarade han gapande, med det klassiska - uppfostra era hundar då och la till kärringjävel och vilket medförde att jag svarade med samma mynt ... 

Hur svårt kan det vara, att jag aldrig lär mig att hålla käften och bara går/passerar ”objektet” - det är klart jag var tvungen att käfta med gubben. När jag lättade mitta hjärta på fb, lät reaktionen inte vänta på sig. Kändes så himla skönt att veta att de tyckte som jag och stöttade mig i mitt agerande, även om dom ju förstås inte visste mitt ordalag !!! 

Kommer nog aldrig kunna låta bli att säga ifrån när jag blir tillräckligt uppretad och han var VÄLDIGT provocerande. Bara det att det är jag själv som blir "lidande", blir så jä_la arg och har svårt att släppa det och går och ältar. Jag blir på dåligt humör låååång tid efter, men så sant som någon (G.) skrev, det skulle irritera mig ännu mer om jag INTE sagt något ...


*
På kvällen var det dax för ännu en kurs där jag är med som hjälpinstr. (ett sätt att stötta klubbens instr. för att dom ska orka erbjuda klubbmedlemmar kurser) 

En sån uppstart (värsta ymniga snöfallet) det blev på kvällens specialsökskurs. Men vad gör väl lite snö, när man har ett gäng tappra o duktiga deltagare.

Kursmål/innehåll: söka, hitta, markera i olika miljöer och utvecklas som ett team. 

1:a tillfället
Tre mindre sök - inomhus, utomhus och skogssök (höll jag i), urvalsbana (inomhus, med störningsdofter som låg i tre burkar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar