Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 17 mars 2013

JAKTKURS - 5:e (m&b)


Ojdå, värst vad minnet bleknar ... bäst att skriva medan jag kommer ihåg någorlunda !

Alltså - som vanligt något sen, gled (snö) jag ner för slänten för att ansluta mig till gänget, som redan stående på led påbörjat första övningen. Vi blev som sista ekipage tills. med Ida&Bobo, direkt "kommenderade" att ta plats ute på gräsytan.
 Komb. stadga/dubbelmark
stående rygg mot rygg, såg vi en dubbelmarkering kastas. Vände därefter helt om, satte hundarna - "stanna kvar" - och gick själva och hämtade en dummy. Vände helt om igen och skickade på den dummyn som var kvar. Gick hur bra som helst !
 Närsök
i ett snöfritt litet område kring ett träd, med halvhögt "vintergräs" - 2 smådummys, "lätt" gömda - Gick hur bra som helst - lugnt, men effekt !
 Viltträn.
(kråka) medan vi väntade på söket ... några tafatta försök, med både mindre lyckade och bättre resultat ... som tex när några hundar gick förbi blev det - tror jag - lite konkurrens och han plockade upp kråkan och levererade - men i ett annat försök, började han rulla sig på den :-( Ja ja ... han har inte känt på vilt/kråka sen i höstas ...
Storsök
på var sida om en 1m stig - ena sidan öppen granskog, andra sidan blandskog, med markvegetation - 15-16 dummys utlagda - Özet arbetade kanonbra, effektivt och i ett bra tempo hela tiden - först plockade han in ett par nära och sen letade han sig ut i hela området - vi nöjde oss efter 6 inplockade.
 Dubbelmarkering
i "kalhyggeliknande" miljö - Özet hade STENKOLL (som oftast) på markeringarna, men skulle "bara", innan han tillslut återgick till arbetet. "Bara" bestod i detta läget av, att han först snusade och kissade ... jag stegade (lugnt) efter och puschade på honom, samtidigt som jag muttrade nåt om motivation och han svarade ... javisst ja ... ok ok ... jag ska, jag ska och plockade upp dummyn för leverans. Skick nr två ... och han sprang rätt ut mot Marianne och sen förbi henne - jag kallade (m. rösten) tillbaka en bit och dirigerade honom åt sidan (hur bra som helst) ... och sedär ja, där dök det upp en goldenflicka som hade förirrat sig från sökområdet ... men det var inte förrän det oxå dök upp en flathane som det "hettade" till lite ... men jag röt till och kallade på Özet och han bröt (INNAN det han hända något - phu !) för att sen DIREKT springa och plocka upp dummyn för avlämning.
 Komb. enkelmark./linejtag
nerför slänten, över ängen, uppför slänten på andra sidan. Jag blev så himla lycklig, när jag såg ett lika lyckligt ÖZ som i full kareta sprang över ängen och fångade dummyn i farten och vände i luften och sprang med högsta fart tillbaka för avlämning - samma tempo ut på linjetaget, sög dummyn i farten även här och sprang tillbaka med samma fart.

Att han vid nåt tillfälle tog dummyn på volly, när den stundsade i backen efter att han råkat tappa den när han skulle greppa om … kan bara betyda att grabben har bollsinne …

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar