Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 31 augusti 2024

SPÅRARBETE

 Idag fick dogsen roa sig med spårarbete. Tänkte först att vi skulle ta en annan kantarellrunda än den jag gick igår, men vi ändrade oss. Kände att hundarna nog skulle tycka det var roligare med lite "hjärngympa". 

Längd ca 800m, 6 apporter (inkl. slut tennisboll), liggtid ca 30 min. 

Rejs gick först, tog spåret fint, lite "yvig" ibland, men återgick direkt till kärnan, när jag höll emot. Han missade 1 app. (som jag höll emot, så han gick tillbaka o tog den). Jag tror att det var mycket störning/avledning, pga att det cirkulerar mycket svampplockare i området. 

Semla gick samma spår, hon inledde helt ofokuserad (kissade t.o.m. isamband med spårupptaget) men kom igång efter ca 50m. Efter 1:a apporten (godishög) hade hon full fokus, även om hon precis som Rejs  påverkades av "avledningsspåren" (svampplockarna) och tappade spåret ibland.




fredag 30 augusti 2024

KANTARELLRUNDA

Till skillnad mot gårdagens tryckande värme, var det idag riktigt kallt. Jag och dogsen tog oss en liten kantarellrunda, hittade en del (ca 1/2kg) men på "vårt ställe" var det nästan länsat, vilket kändes lite snopet. Blev en mysig runda ändå, var ute i ca 1,5 timme, även om vi inte gick så långt. 



torsdag 29 augusti 2024

VÄRMEREKORD

Inledde förmiddagen med en timma på gymmet - en månad sen (min S. har haft semester) - sen en promenad med hundarna. En sån värme, nästan helt vindstilla och ca 27°C. Det var kvavt, kändes som jag stundtals inte fick nån luft och hundarna flåsade som värsta ... Värmerekord hörde vi på nyheterna!

Under promenaden passerade vi mycket vildsvinsbök (färskt), jag vågade inte ha Rejs lös, då hundarna vädrade jättemycket, till och med så mycket att jag vände, eftersom då jag själv tyckte det var lite läskigt.  

Hittade lite kantareller längst promenaden - gött, blir en kantarellmacka till lunch tänkte jag! Haha, blev en SEN lunch, då Tommy kom hem tidigare än väntat och vi åt tillsammans och blev en superskön stund på altanen, inkl. altanstäd (tog bort en del skräpiga växter) ...

När vi kommit tillbaka till bilen, lyckades jag tappa ner visselpipan mellan sätena och i samband med när jag tryckte ner handen/armen för att fiska upp pipan, kände jag nåt tygaktigt … och se där ja, där låg ju mitt älsklingspannband, som varit ”borta” sen i vårvintras 😂

Senare på kvällen drog det ihop sig och blev mulet, men fortfarande i skrivande stund (snart kl.21) har vi inte drabbats av ovädret som det har varnats för - såg i Blixtnedslagappen att ovädret drog fram öster om oss, typ mellan Ulricehamn och Jönköping ...  


***



onsdag 28 augusti 2024

BRUKS/LYDNADSCIRKEL

Sicken dag - 2:a tillfället, bruks/lydn.cirkel på förmiddagen - soligt och varmt, men ihärdiga och glada deltagare! 

Semla tagen av värmen och sa pust! Men hon var duktig och höll ihop, när hon agerade ”visningshund” för några som ville bli introducerade i rutan och runda, rutan gjorde att det blev aktuellt att även visa tasstarget.

Avslutade med att alla ekipage ställde upp i ring och ett ekipage gick slalom emellan ...

Det verkar som alla är nöja och uppskattar både varandra och träningsupplägget hittills = först ca 1/2-timmes enskild uppvärmning, för att sen sammanstråla för diskussion om ev. (den som vill) gruppindelning, beroende på vad man vill träna på och behöver hjälp med. 





tisdag 20 augusti 2024

DET ÄR MKT NU

Det är mycket nu - vaknade (för mig) tidigt i morse, av att killarna som skulle installera vår nya panna kom. Arbetet pågick hela dagen, så det kändes skönt att lämna hemmet för en promenad medan arbetet fortgick. Efter hemkomsten kom även "staketkillarna" och färdigställde arbetet med staketet som ersätter muren, som rasade förra sommaren. Dom killarna var "skojiga" - dom hade bytt vårt handtag till grinden på eget initiativ, tyckte uppenbarligen det gamla handtaget "hade gjort sitt"- haha!  

Själva inlägget speglar inte riktigt hur dagen har känts, det har nämligen känts som en lång dag, vilket alltså inte motsvarar själva inlägget - haha! 



måndag 19 augusti 2024

RALLY/TRÄNINGSCIRKEL

Ja, då ska vi se ... tror jag från och med NU, gör dagsfärska inlägg för att samtidig försöka komma ikapp med de retroaktiva inläggen som jag ligger efter med ...

***

Idag var det uppstart på vår rallycirkel (idag 8st), som för Semla och mig numera blir mer som en "träningscirkel" där vi mest kommer träna lydnad, eftersom jag lagt rallyn på hyllan då Semla "loggar ut" när hon ser/hamnar bland skyltarna.

Att hon inte gillar rallyn visade sig åter idag, när jag testade (mkt lekfullt, helt "kravlöst") några skyltar. Efter en stunds lydnad, kände jag att jag ville testa slalomen och det gick sådär, därför la jag en externbelön. efter slalomen. Började med några skyltmom. först, för att sen ta slaloment - både skyltana och slalomet gick super. Raskt in i mitten, för att köra ytterligare några skyltar ... DÅ loggade hon ut och ville inget alls. Jag peppade henne och tog skyltarna springandes, vilket hon tyckte var jättekul ...

Efter detta rallyförsök, fortsatte vi med lydnad - la fokus på läggande under gång, men testade även sitt u.g., men då blandade hon ihop och la sig istället. Hade tidigare testat av ställande u.g. vilket har funkat väldigt bra sen vi tävlade i våras. Men man vet aldrig, rätt som det är kanske hon blandar ihop även ställandet, det är sannerligen inte så lätt!

I övrigt var det som vanligt trevligt, är en sån himla trevlig grupp!