Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 3 september 2024

HOOPERSKURS 1

Ikväll har Semlis och jag varit på första tillfället på höstens Hooperskurs - tyckte hon var duktig - den stora utmaningen blir att dirigera henne från en o samma punkt ...

Kortfattat vad hoopers är - det är en relativt ny hundsport (inspirerad fr. agilityn) som går ut på att bemästra en hinderbana bestående av så kallade hoops (bågar), tunnlar, tunnor och staket utan fel. Samarbete mellan förare och hund är av stor vikt, hunden guidas på distans med endast kroppsspråk, och ljudsignaler. 

Vi började lite "tafatt", men hon fattade sedan galoppen relativt fort - hade ju bara provat vid ett "prova på"-tillfälle för 2 år sedan. Alla deltagare låg på lite olika nivåer, de andra hade ju gått en HEL nybörjar/steg 1-kurs (för samma instr.) medan Semla och jag ju som sagt bara hade testat. 

Vi delades in i två grupper - Semla o jag tillsammans med en tjej med sin wippet (hade oxå kört agility innan, nu gjort/gör uppbehåll pga skada). De andra, bestående av en kelpie (10år precis som Semla), en staffe och en bracco it. fick köra en bana, med alla hinder, medan vi fick köra en typ rundbana, med enbart hoopers. Vi började med att ställa bågarna tajt, men vidgade cirkeln allteftersom. Då både vi och hundarna tröttnade, tog vi eget initiativ och körde även en "rak bana", där vi knixade till placeringen av bågarna allteftersom. 



måndag 2 september 2024

RALLY/TRÄNINGSCIRKEL

Rally(trän.)cirkel idag - medan de andra körde rally, checkade Semla och jag av en del av 1:ans lydn.mom. (gick både bra o dåligt). Semla var klart påverkad av värmen och var loj och inte "riktigt med i matchen". Jag använde mig av kortkopplet, för att "väcka" henne och att hon skulle "rycka upp sig", vilket funkade riktigt bra. 

Checkade också av fjärren, där hon helt glömt av hur man sätter sig från liggande ...
Rutan däremot funkade jättefint ...
Framförandet inför ställandet under gång gick uselt ...

Jaja ... shit happens ... hon uppskattade vår lilla AW-sväng i skogen desto mer och det gjorde jag också, speciellt som det ledde till bidrag till lunchen som bestod av en kantarellomelett ...



***